
لیزر موهای زائد بدن
لیزر موهای زائد چیست ؟
موهای زائد بدن، همان طور که از اسمش مشخص است، برای عموم ما، چیز خوشایندی نیست. هر کسی به روشی سعی می کند تا از شر موهای زائد بدنش خلاص شود. راه هایی زیادی مثل اصلاح کردن، استفاده از تیغ، اپیلاسیون یا استفاده از ابزارهایی مثل اپی لیدی و بند اندازها برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد. اما استفاده از این روش ها گاهی اوقات می تواند خسته کننده باشد. به خصوص اینکه هر چند روز یکبار باید این پروسه تکرار شود. علاوه بر اینکه برخی از این روش ها، باعث ایجاد حساسیت، خارش، زخم یا واکنش های پوستی دیگر می شوند.
لیزر بدن یک روش پزشکی است که در آن، از پرتوی متمرکز شده از نور برای تضعیف یا از بین بردن ریشه موها استفاده می شود. پیگمنتی (رنگدانه) که در مو وجود دارد (ملانین) این نور را جذب می کند. سپس این نور جذب شده، تبدیل به گرما می شود. گرمایی که به کیسه های لوله ای شکل درون پوست (فولیکول مو) آسیب می رساند. این آسیب رشد مو را در آینده به تاخیر می اندازد یا به کل متوقف می کند.
آیا لیرز موی زائد را به طور دائمی از بین می برد؟
هرچند لیزر موهای بدن به طور موثری، رشد موها را به مدت طولانی به تاخیر می اندازد، اما عموما منجر به از بین رفتن دائمی موهای زائد نمی شود. برای اینکه در مرحله اول، موهای زائد از بین بروند، به چندین جلسه نیاز دارید. بعد از اینکه موها از بین رفتند، برای حفظ این نتیجه، لازم است در فواصل زمانی مشخص، ماهانه یا چند ماه یکبار، مجدد انجام دهیم.
شات لیزر چیست؟
اگر تا به کنون لیزر انجام داده باشید، صدایی که در طول آن می شنوید همان شات است. شات به هر بار تخلیه انرژی لیزر روی سطح پوست گفته می شود. در گذشته خیلی از مراکز لیزر موهای زائد، هزینه لیزر را بر اساس تعداد شات محاسبه می کردند، اما امروزه در اکثر مراکز در سراسر دنیا بر اساس ناحیه محاسبه می شود.
مزایای لیزر موهای زائد چیست؟
- دقت
- سرعت
- قابل پیش بینی بودن
- صرفه جویی در زمان و هزینه
عوارض لیزر چیست؟
- تغییر در رنگ پوست، به خصوص رنگ پوست های تیره، که البته تغییر رنگ موقت خواهد بود.
- قرمزی و التهاب پوست
- تاول یا پوسته پوسته شدن پوست، البته تاول خیلی نادر است و عموما در رنگ پوست های تیره اتفاق می افتد.
لیزر برای چه کسانی بهتر جواب می دهد؟
لیزر برای افراد با رنگ پوست روشن و موهای تیره بهترین جوابدهی را دارد. البته این به این معنا نیست که برای بقیه انواع پوست تاثیری ندارد. رنگ مو و نوع پوست بر میزان موفقیت آن تاثیر می گذارد. چون اصل اولیه در انجام آن، این است که پیگمنت مو، و نه پیگمنت پوست، باید نور را جذب کنند. به همین علت، هر چه اختلاف رنگ بین رنگ مو و رنگ پوست بیشتر باشد، جوابدهی بهتر خواهد بود.
وقتی اختلاف رنگ کمی بین رنگ مو و پوست باشد، احتمال آسیب پوستی بیشتر است. البته در حال حاضر پیشرفت تکنولوژی باعث شده است که پوست های تیره هم نتیجه خوبی بگیرند. لیزر برای رنگ موهایی که نور کمی جذب می کنند، یعنی رنگ موی خاکستری، سفید، قرمز، بلوند کمترین تاثیر را دارد.
دسته بندی رنگ پوست برای لیزر
- ۱: پوستی که همیشه آفتاب سوخته می شود و هیچ وقت برنزه نمی شود. (رنگ های روشن و کک و مک دار)
- ۲: معمولا آفتاب سوخته می شود و به مقدار خیلی خیلی کمی برنزه می شود.
- ۳: این نوع پوست گاهی اوقات آفتاب سوخته می شود و به صورت یکدست برنزه می شود.
- ۴: خیلی کم آفتاب سوخته می شود و به خوبی برنزه می شود (قهوه ای متوسط).
- ۵: خیلی به ندرت دچار آفتاب سوختگی می شود، و بسیار راحت برنزه می شود (قهوه ای تیره).
- ۶: هیچ وقت دچار آفتاب سوختگی نمی شود (تیره ترین رنگ پوست قهوه ای).
معرفی انواع دستگاه های لیزر موهای زائد
۱. لیزر IPL
در اصل نمی توان به این فناوری، فناوری لیزر گفت. از این نوع لیزر بیشتر در دستگاه های خانگی یا ماساژور ها استفاده می شود. دستگاه لیزر IPL، قیمت کمتری نسبت به بقیه فناوری ها دارد و عموما تاثیر چندانی هم ندارد.
۲. لیزر الکساندرایت
معروف ترین فناوری لیزر، الکساندرایت که با اسم دستگاه الکساندرایت شناخته می شود. در دستگاه لیزر اکساندرایت از طول موج ۷۷۵ نانومتر استفاده می شود. عموما برای کسانی که پوست روشن و شفاف (تیپ های ۱ تا ۳) دارند مناسب است. این دستگاه برای کسانی که موی ضخیم یا رنگ پوست تیره ای دارند، چندان تاثیری ندارد.
دستگاه لیزر دایود بعد از اکساندرایت، از جدیدترین لیزرها به حساب می آید. طول موج استفاده شده در این فناوری، بین ۸۰۰ تا ۸۱۰ نانومتر و بالاتر از اکساندرایت است. در نتیجه نفوذ بهتری در عمق پوست دارد و برای همین برای پوست های تیره تر هم استفاده می شود. دستگاه لیزر دایود، بیشترین تاثیر را روی پوست های روشن تا متوسط (تایپ ۱ تا ۵) و موهای تیره دارد. گفته می شود با استفاده از دستگاه لیزر دایود، بعد از یک سال و نیم، کاهش ۷۰ درصدی در موهای زائد خواهید داشت.
۴. لیزر ان دی یاگ
لیزر ان دی یاگ برای قسمت های تیره و پوست های گندمی و تیره مناسب تر است. یکی از فناوری های مدرن در لیزر به حساب می آید. طول موج دستگاه لیزر ان دی یاگ بالاتر از بقیه و معادل ۱۰۶۴ نانومتر است. البته همه رنگ های پوست (تیپ پوستی ۱ تا ۶) می توانند از نوع لیزر لیزر ان دی یاگ استفاده کنند.
دستگاه های لیزر خانگی
دستگاه هایی کوچکی به عنوان دستگاه لیزر خانگی هم وجود دارند که به راحتی می توانید از آنها در خانه استفاده کنید مانند دستگاه لیزر خانگی IPL8800 بیورر در این دستگاه های خانگی معمولا از لیزر IPL استفاده می شود که تاثیر چندانی بر کاهش رشد موهای زائد ندارد. بنابراین اگر از دستگاه های خانگی استفاده می کنید، انتظار کاهش قابل توجه در حجم موهای زائد خود نداشته باشید.
مرجع این پست سایت سلامت پزشکی دکترتو می باشد.
- اسفند 27, 1403
- 34 بازدید