زخم بستر چه زمانی به وجود می آید ؟

زخم بستر یکی از بیماری‌های پوستی آزاردهنده است که می‌تواند درد، سوزش و عفونت را برای بیمار ایجاد کند. افرادی که برای مدتی طولانی در یک حالت می‌نشینند و یا دراز می‌کشند، مستعد ابتلا به زخم بستر یا زخم فشاری هستند. این حالت باعث وارد آوردن فشار به پوست شده و به آن آسیب می‌رساند.

یکی از بیماری‌های پوستی آزاردهنده است که بسیاری از بیمارانی که زندگی نباتی دارند یا برای مدت طولانی در یک مکان بی‌حرکت باقی می‌مانند را دچار مشکل می‌کند. شناسایی زخم‌های فشاری در مراحل اولیه، درمان را بهبود می‌بخشد و خطر عوارض را کاهش می‌دهد و جابجایی مکرر بیماران برای جلوگیری از زخم‌های فشاری ضروری است. می‌توانید برای جلوگیری از ایجاد این بیماری ،برای بیماران خود از تشک های مواج ، سلولی و یا تخم مرغی با مشورت دکتر استفاده کنید.

زخم بستر چیست؟

مشکل زخم بستر یکی از انواع بیماری های پوستی است. زخم بستر که زخم‌های تحت فشار یا زخم‌های فشاری نیز نامیده می‌شوند، در واقع آسیب به پوست و بافت زیرین آن ناشی از فشار طولانی مدت روی پوست است. این زخم اغلب بر روی پوستی که قسمت‌های استخوانی بدن را پوشش می‌دهد، مانند پاشنه، مچ پا، باسن و دنبالچه اتفاق می‌افتد.

زخم بستر در مناطقی از پوست که تحت فشار دراز کشیدن در رختخواب، نشستن روی ویلچر یا گچ گرفتن برای مدت طولانی قرار دارند، ایجاد می‌شود.

به نقل از سایت hopkinsmedicine

این بیماری بعد از چند روز ایجاد میشود؟

این نوع بیماری پوستی بیشتر در کسانی ایجاد می‌شود که بیماری آنها توانایی‌شان در تغییر موقعیت را محدود کرده و یا کسانی که بیشتر وقت خود را در تخت یا صندلی سپری می کنند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به فلج مغزی-نخاعی، بیماری، پیری یا ضعف، بیشترین خطر ابتلا به زخم بستر را دارند. این بیماری می‌تواند به سرعت توسعه یابد. بسیاری از زخم‌های بستر با درمان بهبود می‌یابند، اما بعضی هرگز به طور کامل درمان نمی‌شوند.

نشانه های زخم بستر کدامند؟ 

نشانه‌های هشداردهنده‌ی زخم بستر عبارتند از:

  • تغییرات غیرعادی در رنگ پوست یا بافت
  • ورم
  • تخلیه چرک مانند
  • عفونت
  • پوسته پوسته شدن پوست
  • دون دون شدن پوست
  • منطقه‌ای از پوست که در لمس سردتر یا گرم‌تر از مناطق دیگر است.
  • مناطق حساس به لمس

مراحل زخم بستر و انواع آن کدامند؟

 زخم‌های بستر بر اساس عمق، شدت و ویژگی‌های دیگر به چهار مرحله طبقه‌بندی می‌شوند:

  • مرحله ۱:  پوست قرمز و در لمس گرم می‌باشد. ممکن است خارش داشته‌باشد.
  • نوع ۲:  ممکن است زخم باز و دردناک یا تاول وجود داشته‌باشد و همراه با تغییر رنگ پوست اطراف آن باشد.
  • مرحله ۳: ظاهر زخم به علت آسیب بافت زیرین پوست، شبیه دهانه‌ی آتشفشان می‌شود.
  • نوع ۴:  آسیب شدید به پوست و بافت که احتمالا با عفونت همراه است. ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و تاندون‌ها قابل مشاهده هستند.

عوارض زخم بستر چیست؟

همانطور که زخم بستر یکی از عوارض بیماری گیلن باره است، برخی خطرات زخم بستر و عوارض تهدید کننده‌ی حیات ناشی از زخم‌های فشاری عبارتند از:

سلولیت: عفونت پوست و بافت نرم است که می‌تواند منجر به گرمی، قرمزی و تورم در منطقه‌ی آسیب‌دیده شود. افراد مبتلا به آسیب عصبی اغلب در ناحیه‌ی آسیب‌دیده ناشی از سلولیت احساس درد نمی‌کنند.
عفونت‌های استخوان و مفصل: عفونت ناشی از زخم‌های فشاری می‌تواند به مفاصل و استخوان‌ها نفوذ کند. عفونت مفصلی (آرتریت چرکی) می‌تواند به غضروف و بافت‌ها آسیب برساند. عفونت‌های استخوانی (استئومیلیت) می‌تواند عملکرد مفاصل و اندام‌ها را کاهش‌دهد.
سرطان: زخم‌های طولانی‌مدت و درمان‌نشده می‌توانند به یک نوع کارسینوم سلول سنگفرشی (SCC) تبدیل شوند.
سپسیس: به ندرت، یک زخم فشاری منجر به سپسیس (عفونت خون) می‌شود.

علت زخم بستر چیست؟

زخم بستر به علت فشار روی پوست که جریان خون را به پوست محدود می‌کند، ایجاد می‌شود. محدودیت حرکت می‌تواند پوست را آسیب‌پذیر کند.

موارد زیر می‌توانند باعث ایجاد زخم بستر شوند:

  • فشار: فشار ثابت در هر بخشی از بدن شما می‌تواند خونرسانی به بافت‌ها را کاهش‌دهد. جریان خون برای انتقال اکسیژن و سایر مواد مغذی به بافت‌ها ضروری است. قطع جریان خون بیش از ۳ ساعت باعث آسیب پوست و بافت‌های مجاور و در نهایت مرگ سلولی می‌شود. برای افراد با محدودیت حرکت، این نوع فشار در مناطقی از پوست روی استخوان که به طور کامل با عضلات یا چربی پوشیده نشده‌اند مانند ستون فقرات، دنبالچه، کمربند شانه‌ای، باسن، پاشنه و آرنج، اتفاق می‌افتد.
  • اصطکاک: هنگامی رخ می‌دهد که پوست بر روی لباس یا ملافه کشیده‌شود که می‌تواند پوست شکننده را آسیب‌پذیرتر کند، به خصوص اگر پوست مرطوب نیز باشد.
  • تنش برشی: زمانی رخ می‌دهد که دو سطح در جهت مخالف یکدیگر حرکت کنند. به عنوان مثال، هنگامی که سر یک تخت بالا برده شده و شیبدار است، شما می‌توانید به پایین سر بخورید. همانطور که دنبالچه به پایین حرکت می‌کند، پوست مجاور استخوان ممکن است در جای خود بماند (به نوعی در جهت مخالف یکدیگر حرکت می‌کنند).

عوامل خطر زخم بستر کدامند؟

افرادی که اختلال حرکتی دارند و نمی‌توانند در حالیکه نشسته و یا در بستر هستند حالت و موقعیت خود را تغییر دهند، در معرض خطر ابتلا به زخم‌های فشاری هستند. دیگر عوامل خطر در ادامه آورده‌شده‌اند:

  • بی حرکتی: ممکن است به علت مشکل پزشکی، آسیب نخاعی و دیگر علل باشد.
  • عدم ادراک حسی: آسیب نخاعی، اختلالات عصبی و سایر شرایط می‌تواند منجر به از‌دست‌دادن احساس لامسه شود. ناتوانی در احساس درد یا ناراحتی می‌تواند منجر به عدم آگاهی از نشانه‌های هشداردهنده و نیاز به تغییر موقعیت شود.
  • بی‌اختیاری ادرار یا مدفوع: با افزایش رطوبت پوست خطر آسیب پوستی را افزایش می‌دهد.
  • تغذیه نامناسب و آب ناکافی: انسان‌ها برای حفظ سلامت پوست و جلوگیری از تخریب بافتی نیاز به مایعات، کالری، پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی دارند. به خصوص کمبود پروتئین، ویتامین C و روی در ابتلا به این زخم‌ها مهم است.
  • افزایش وزن: مطالعات نشان‌می‌دهد که افراد مبتلا به توده بدنی ۳۰ تا ۳۹.۹ (وزن بالا) حدود ۱.۵ برابر بیشتر در معرض زخم‌های فشاری هستند.
  • بیماری‌های خونی: مشکلات پزشکی که می‌توانند جریان خون را تحت تاثیر قراردهند، مانند دیابت و بیماری عروق، خطر آسیب بافتی را افزایش می‌دهند.

منبع این پست سایت دکترتو می باشد. 
پاستور استور عرضه کننده انواع تشک های ضد زخم بستر به سراسر کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − 11 =

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!