خواص و مضرات آلوئه ورا

آلوئه ورا و کاربرد های موثر آن برای بهبود سلامت بدن

این گیاه خاصیت آنتی باکتریایی دارد و حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفیدی است که می‌تواند اگزما و سایر بیماری‌های پوستی را بهبود ببخشد. متخصصان زیبایی از ژل این گیاه برای مقاصد مختلفی استفاده می کنند.

در این مقاله قصد داریم کاربرد های موثر آلوورا برای بهبود سلامت بدن را با هم مرور کنیم.


۱- خواص آلوئه ورا برای پوست

ژل موجود در گیاه آلوئه ورا یک لایه بردار طبیعی و فوق‌العاده برای پوست است‌ و کاهش نشانه‌های بیماری‌های پوستی را نیز به دنبال دارد. نوشیدن آب آن نیز در کنار افزایش سلامت پوست موجب درمان زخم‌ها، بثورات، آکنه و پسوریازیس نیز می‌شود.

طریقه مصرف برای پوست

از آلوئه ورا برای پوست نرمال و طبیعی ترکیب زیر را تهیه کنید و با استفاده از آن پوستی نرم و صاف را تجربه کنید. یک قاشق غذاخوری ژل را با یک قاشق غذاخوری آرد نخود، یک قاشق مرباخوری پودر پوست پرتقال و مقداری ماست مخلوط کرده و این ترکیب حاصل را به پوست صورت و گردن خود بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان ۳۰ دقیقه بماند و سپس با آب صورت و گردن خود را شسته و با حوله‌ای تمیز به آرامی پوست خود را خشک کنید. توجه کنید از این ماسک برای دور چشم‌های خود استفاده نکنید.

برای پوست‌های چرب که مستعد زدن جوش هستند باید برگ گیاه آلوئه ورا را برای نرم شدن در آب جوشانده و پس از نرم شدن برگ‌ها آن‌ها را به خوبی بکوبید تا خمیری از آن حاصل شود. به این خمیر حاصل شده چند قطره عسل اضافه کنید و آن را روی پوست صورت مالیده و بعد از ۱۵ دقیقه صورت خود را با آب سرد بشویید. برای پوست‌های خشک و مقابله با خشکی پوست ژل این گیاه را با روغن زیتون مخلوط کنید و به آن کمی کره shea نیز اضافه کرده و از این ترکیب را مخلوط کنید تا خمیر سفتی حاصل شود و آن را روی پوست صورت و گردن خود بمالید و اجازه دهید برای مدت زمان ۲۰ دقیقه روی پوست بماند و سپس آبکشی کنید.

۳- پر خاصیت برای مو

یکی از خواص این گیاه تقویت رشد مو‌ و حفظ سلامت مو است. با استفاده از ژل آلوئه ورا بر روی مو و پوست می‌توانید از ریزش مو‌های خود جلوگیری کنید زیرا حاوی آنزیمی است که محرک رشد مو است. از دیگر خواص این است که یک درمان طبیعی برای خارش پوست سر و خشکی موها است. این گیاه منبعی از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی است و از این طریق موجب تقویت مو‌های سر می‌شوند. ژل آلوئه ورا حاوی آنزیم‌هایی است که پوست مرده سر را برداشته و رویش مجدد مو توسط فولیکول‌ها کمک می‌کنند. آلوئه ورا مانع از خارش ناشی از شوره و خشکی پوست سر می‌شود.

۴- مفید برای مبتلایان به دیابت

آلوئه ورا می‌تواند هایپرگلایسمی مزمن و مشکلات ناشی از چربی بالا را  در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهند. آلوئه ورا یکی از درمان‌های طبیعی برای دیابت است.

۵- تقویت کننده سیستم ایمنی

آلوئه ورا حاوی آنزیم‌هایی است که پروتئین‌ها را شکسته و اسید‌های آمینه حاصل را در اختیار سلول‌ها قرار می‌دهد. آلوئه ورا حاوی آنزیم برادی کیناز است که این آنزیم برای نابودی عفونت‌ها به دستگاه ایمنی بدن کمک می‌کند. یکی از عنصر‌های ضروری برای تقویت سیستم ایمنی روی است و آلوئه ورا غنی از روی بوده و با استفاده از آلوئه ورا می‌توان روی لازم برای سیستم ایمتی را تهیه کرد‌. در واقع عنصر روی می‌تواند به بهبود بیماری‌ها، نابودی باکتری‌ها و محافظت از غشای سلولی کمک کند. عنصر روی قسمتی از ساختمان گیرنده‌های هورمونی و پروتئین‌هایی است که در سلامتی، تنظیم حالت روحی و عملکرد دستگاه ایمنی نقش دارند. آلوئه ورا با داشتن خاصیت‌هایی از جمله ضدعفونی‌کنندگی، ضدالتهابی، ضدویروسی و ضدقارچی خود می‌تواند موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شود.

۶- درمان تبخال

خاصیت ضدویروسی و ضد التهابی از جمله خواص آلوئه ورا هستند که می‌توانتد موجب درمان تب خال شوند. برای درمان تب خال کافی است آلوئه ورا را روی محل تب خال بمالید( لب‌ها). همچنین این گیاه حاوی اسیدهای آمینه، ویتامین B1، B2، B6 و ویتامین C است که در درمان تب خال موثر و مفید هستند.

۷- درمان یبوست

شیره آلوئه‌ ورا حاوی  آنتراکینون‌هایی است که با افزایش آب روده و ترشح مخاط حرکات روده‌ای را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می‌کنند.

۸- برای سرطان

آلوئه ورا دارای برخی از ماکروفاژهایی است که با تولید حجم بالایی از اکسید نیتریک پتانسیل ضد تومور دارد.

۹- خواص آن در درمان و دفع سنگ کلیه

سنگ کلیه با خوردن آلوئه ورا دفع می‌شود و یا می‌تواند منجر به کوچک شدن اندازه سنگ کلیه شود. همچنین مصرف منظم و مداوم آن موجب پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

۱۰- مفید برای مردان

مصرف آلوئه ورا به صورت خوراکی موجب تقویت قوای جنسی و افزایش اسپرم سازی می‌شود. همچنین در درمان بیماری سوزاک نیز موثر است.

مضرات :

این گیاه در کنار تمام خواص و فواید بی نظیری که دارد، یکسری عوارض جانبی نیز خواهد داشت. خانم‌های باردار نباید از این گیاه استفاده کنند زیرا ممکن است موجب انقباض‌های رحمی شود به همین دلیل باعث سقط جنین می‌شود. در برخی موارد ژل آلوئه ورا ممکن است موجب بروز حساسیت و آلرژی شود. همچنین شیره آلوئه ورا می‌تواند موجب گرفتگی و یا اسهال شدید روده‌ای شود. استفاده از آن در کودکان زیر ۱۲ سال ممنوع است. آلوئه ورا می‌تواند موجب تشدید اولسرها، بواسیر، التهاب دیورتیکول، کولیت یا سندرم روده تحریک پذیر (IBS) گردد. استفاده طولانی مدت از این گیاه می‌تواند منجر به کمبود پتاسیم شود.

1. کاهش سطح قند خون

ممکن است باعث کاهش شدید سطح قند خون شود، به خصوص اگر دیابتی هستید یا هر بیماری دیگری که با انسولین مرتبط است دارید.

2. ممکن است باعث کم آبی بدن شود

اگر روزانه آب آلوئه ورا می خورید، سعی کنید مصرف خود را کاهش دهید، زیرا تعادل الکترولیت بدن شما را مختل می کند. ممکن است باعث کم آبی بدن شود و در تغییر رنگ ادرار ظاهر شود.

3. ممکن است باعث اسهال شود

از آنجایی که آب این گیاه خاصیت ملین دارد، می تواند در عملکرد روده شما اختلال ایجاد کند و احتمال ابتلا به سندرم روده تحریک پذیر را افزایش دهد. این ممکن است منجر به اسهال شود.

4. خستگی ناگهانی

اعتقاد بر این است که این گیاه سطح پتاسیم را در بدن مختل می کند که ممکن است منجر به سردردهای ناگهانی شود. همچنین می تواند منجر به ضربان قلب غیر طبیعی، گرفتگی عضلات و موارد دیگر شود.

منبع نوشته

پاستور استور عرضه کننده محصولات زیبایی و مراقبت پوستی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 15 =

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!