منافذ باز پوست و روش های درمان

منافذ باز پوست و روش های درمان

منافذ باز پوست می‌تواند ناشی از چربی پوست، خاصیت ارتجاعی، ضخامت مو‌های صورت، افزایش سن، آسیب‌های ناشی از نور خورشید و ژنتیک باشد. هورمون‌ها غدد چربی را تحریک می‌کنند و باعث ترشح چربی بیشتری می‌شوند. این اتفاق می‌تواند منافذ روی بینی، پیشانی و گونه‌ها را بزرگ‌تر کند. در این مقاله اطلاعاتی جامع در رابطه با منافذ پوست بدست خواهید آورد. اینکه دقیقا چه هستند و چرا ایجاد می‌شوند، یا چطور می‌توان از آن‌ها پیشگیری یا درمانشان کرد.

منافذ باز پوست چیست؟

پوست بزرگترین عضو بدن بوده که حاوی میلیون‌ها منافذ سطحی است. حتی اگر بیشتر آن‌ها برای چشم انسان قابل مشاهده نباشند اما این منافذ وجود دارند. همه این منافذ باز هستند و به پوست اجازه تنفس می‌دهند. هر نقطه حاوی یک فولیکول مو است. منافذ همچنین حاوی غدد چربی هستند که روغنی به نام سبوم می‌سازد. غدد چربی بیشتر در منافذ صورت، پشت، سینه و کشاله ران وجود دارند. هورمون‌ها در تحریک این غدد به منظور تولید مقادیر فراوان سبوم نقش دارند. به همین دلیل است که منافذ روی صورت شما، به ویژه منافذ روی بینی، پیشانی و گونه‌ها، ممکن است بزرگ‌تر از سایر نواحی بدن به نظر برسند.

هر نوع پوستی، چه چرب، چه نرمال یا خشک، می‌تواند منافذ باز و بزرگ داشته باشد. این منافذ ممکن است ظاهری کدر به پوست شما بدهند، به خصوص اگر با آلودگی، باکتری، روغن یا سلول‌های مرده پوست مسدود شده باشند. وجود منافذ پوستی اگر چه یک مشکل حاد یا نگران‌کننده پزشکی نیست، اما می‌تواند یک ایراد ظاهری برای برخی از افرادی باشد که ظاهر پوست خود را دوست ندارند.

در نوجوانان و بزرگسالانی که مستعد ایجاد آکنه هستند، منافذ باز ممکن است مسدود شده و به جوش‌های سرسیاه یا سرسفید تبدیل شوند. پوست پیری که کلاژن کمتری دارد هم ممکن است دچار منافذ باز و بزرگ‌تری شود.

منافذ باز سوراخ‌ها یا منافذ کوچکی روی پوست هستند که می‌توانند باعث مشکلات پوستی مختلفی مانند آکنه و جوش‌های سرسیاه شوند.

lybrate

علت منافذ باز 

۱. بزرگ بودن فولیکول های مو

۲. افزایش ترشح چربی

۳. ترشح بیش از حد سبوم

۴. عوامل ژنتیکی

۵. افزایش صفرا در بدن

۶. از دست دادن خاصیت ارتجاعی پوست با افزایش سن

۷. تغییرات هورمونی

۸. قرار گرفتن در معرض نور خورشید

۹. کاهش میزان کلاژن پوست

۱۰. انسداد منافذ با ذرات آلوده

۱۱. کمبود ویتامین A

۱۲. مصرف غذاهای شیرین، چرب و ناسالم

راه های درمان منافذ 

۱. شستن مرتب صورت

  • شستن صورت تا دو بار در روز یا بیشتر بعد از تعریق زیاد یا انجام ورزش را جدی بگیرید.
  • از آب ولرم برای شستن صورت استفاده کنید.
  • پاک‌کننده ملایمی را انتخاب کنید که ساینده نباشد و الکل نداشته باشد.
  • از شست‌وشوی محکم یا مالش پوست خودداری کنید.
  • با یک حوله تمیز صورت خود را خشک کنید.
  • شستن صورت هر روز صبح و عصر به شستن چربی و آلودگی از منافذ کمک می‌کند.

۲. استفاده از رتینول

رتینول موضعی منافذ بزرگ را با افزایش گردش سلولی پوست که پوست شما را ضخیم‌تر می‌کند درمان کرده و از ایجاد منافذ مسدود شده جلوگیری می‌کند.

۳. پماد کورتیزون برای منافذ باز 

هیدروکورتیزون می‌تواند به درمان بیماری‌های التهابی پوست که باعث قرمزی، تورم و خارش می‌شوند کمک کند. هیدروکورتیزون موضعی یک درمان معمولی برای آکنه نیست. هیچ تاثیری بر باکتری‌های مولد آکنه ندارد، بنابراین نمی‌تواند از بروز جوش جلوگیری کند. با این حال، می‌تواند به بهبود ظاهر آکنه‌های ملتهب کمک کند. اثر پماد کورتیزون برای درمان منافذ پوست هم کاملا موقتی و کوتاه‌مدت بوده و اصلا جنبه درمانی ندارد.

۴. فیشیال تخصصی برای درمان منافذ

۵. استفاده از ضد آفتاب

۶. لایه برداری 

۷. استفاده از نیاسینامید 

۸. ماسک های خانگی

۹. RF درمانی ، لیزر ، میکرونیدلینگ و سابسیژن

راه های پیشگیری از منافذ باز پوست

علاوه بر روش های گفته شده میتوانید با استفاده از رژیم غذایی مناسب ، کاهش مصرف قند ، هیدراته نگه داشتن پوست با استفاده از آبرسان ها ، اجتناب از دست زدن به صورت ، تمیز کردن مرتب صورت و پاکسازی ملایم پوست به پیشگیری از ایجاد منافذ باز بر روی پوست خود کمک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − هشت =

جستجو در سایت

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!