“چای سبز ” کاهش دهنده فشار خون
چای سبز، حاوی آنتیاکسیدان پلیفنول میباشد که به تشخیص محققان عامل پیشگیرانه در بسیاری از بیماریهاست و خواص ضد پیری دارد. اثبات شده که فلونوئید ( EGCG ) موجود در چای سبز تاثیر فوقالعاده مثبتی بر روی بسیاری از بیماریها و حالات جسمی و روحی افراد دارد. بر اساس مطالعاتی که سابقا صورت گرفته بود، چای سبز بر روی یک سری مولکولهای عصبی تاثیر گذاشته، رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف میکند. همچنین موجب توقف خونرسانی به سلولهای سرطانی میشود. EGCG از خواص آنتی آنژیوژنیک و ضدسرطانی برخوردار است و شرایطی را برای بدن فراهم میکند تا سلولهای سرطانی به شیمیدرمانی پاسخ مثبت دهند. EGCG از ورم سینوسهای مغزی، حملات قلبی و لخته شدن خون که منجر به سکته مغزیست، جلوگیری میکند و همه اینها به دلیل توانایی این ماده در متعادلسازی حرکت خون سرخرگها و بهبود جریان خون در رگهاست.
چای سبز و خاصیت کاهش فشار خون به طور طبیعی
تحقیقات اخیر در این زمینه بر یافتههای پیشین صحه گذاشته و مزایای چای سبز بر سلامتی را تائید میکند. پس از تجزیه و تحلیل ۲۵ مورد که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، بر روی آنها آزمایشاتی صورت پذیرفت و نتایج امر در نشریات مختلفی انتشار یافت از جمله مجله بریتانیایی تغذیه در ۵ اکتبر، نتایج به قرار زیر بود: فشار خونِ آن دسته از افرادی که به طور مداوم چای سبز مصرف میکنند، به طور قابل توجهی بهبود یافته است. همچنین این گزارش در روزنامه تایمز نیز به چاپ رسید.
“پس از ۱۲ هفته نوشیدن چای سبز، تا ۲.۶mmHg در حالت انقباض قلب و ۲.۲ mmHgدر زمان استراحت بین دو تپش قلب، از میزان فشار خون کاسته میشود. این نتایج به طور چشمگیری پس از مصرف چای سبز مشاهده شده، در حالی که چای سیاه در رتبه دوم چنین تاثیراتی قرار دارد.
کاهش ۲.۶ mmHg از میزان فشار خون در حالت انقباض قلب به معنای کاهش ۸ درصدی از میزان خطر سکته مغزیست، ۵ درصد کاهش تصلب شرائین شاهرگها که منجر به فوت میشود و ۴٪ کاهش در تمامی موارد مرتبط با فشار خون منجر به فوت.
اگرچه به طور قطع نمیتوان گفت چه مقدار چای برای بهرهگیری از تمام مزایای آن کفایت میکند، آمار منتشر شده در تحقیقات پیشین، بین ۳ تا ۴ فنجان چای سبز را در روز پیشنهاد میکرد. یکی از مطمئن ترین راه ها برای آگاهی از تغییرات فشار خون استفاده از فشارسنج هایی با دقت بالاست . ( پیشنهاد ما : فشارسنج های امرن )
در مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۷ بر اساس شواهدی صراحتا اعلام شد که نوشیدن ۳ فنجان چای یا بیشتر در روز – در این مورد خاص چای سیاه – خطر انسداد رگهایی که منجر به حملات قلبی میشوند را کاهش میدهد. همچنین، سلامت قلب و رگهای مرتبط با قلب و عروق را افزایش میدهد که این خاصیت را مدیون تعادل فشار خون در رگها و محافظت از خون در برابر لخته شدن است.
چای سبز و خواص آن در بهبود مرض چاقی، دیابت و آلزایمر
چای سبزِ با کیفیت، منبعی فوقالعاده از آنتیاکسیدان است که آنها را به آسانی در دسترس قرار میدهد. علاوه بر مزایای موثر بر روی سیستم گردش خون، مطالعات پیشین نشان داد که EGCG موجود در چای سبز به طور خاص بر روی متابولیسم چربیها تاثیر داشته و به همین دلیل خاصیت چربیسوزی دارد و از چاقی جلوگیری میکند.
در سال ۲۰۱۰ مطالعاتی که به ارزیابی پتانسیل EGCG در ارتباط با کاهش وزن پرداخته بود، نشان داد که مصرف چای سبز خاصیت چربیسوزی را تا ۳۳٪ افزایش میدهد. EGCG هم مانع از رشد سلولهای چربی در بدن شده و هم به دفع چربیها کمک شایانی میکند و بدین ترتیب مانع از اضافه وزن میشود. ( ترازو های دیجیتالی )
در واقع در یکی از مطالعات انجام شده بر روی حیوانات مشخص شد که تاثیر EGCG برای کاهش شاخص قند خون موشهای مبتلا به دیابت عملکردی مشابه انسولین دارد و به پیشنهاد آنها چای سبز، به ویژه عصاره چای سبز با کیفیت، در پیشگیری و درمان دیابت مفید است.
محققان دریافتهاند که چای سبز پتانسیل عملکرد مغز را بهبود میبخشد و از زوال مغز که با پیری در ارتباط است، پیشگیری میکند. مخصوصا EGCG مانع از تولید پروتئین بتاآمیلوئید در بدن میشود که اگر در مغز انباشته شود، صدمات جبرانناپذیری به عصبها زده و در درازمدت منجر به زوال مغز میگردد، از جمله حالاتی که در بیماری آلزایمر دیده میشود. بر اساس نتایج تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد، محققان EGCG خالص را به موشهایی که به طور ژنتیکی مستعد زوال مغز بودند تزریق کردند؛ نتایج دال بر آن بود که خطر ابتلا به آلزایمر در آنها تا ۵۴٪ کاهش یافت.
کاتچین موجود در چای سبز:
خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش میدهد.
التهابات و دردهای ناشی از آرتروزهای روماتوئیدی را التیام میبخشد.
خطر ابتلا به بیماریهای خودایمنی را تقلیل میدهد.
سلامت لثهها را افزایش میدهد.
موجب بهبود سیستم گوارشی میشود.
چای سبز نقش عمدهای در برنامه غذایی سالم ایفا میکند
چای سبز خود را بدون افزودن شکر، شیر و یا هر گونه افزودنی دیگری میل کنید (فقط مرکبات مجاز است) زیرا افزودن آنها تاثیرات معکوسی به همراه خواهد داشت. یکی دیگر از فوقالعادهترین انتخابها میتواند، چای سبز نعنایی باشد که سرشار از آنتیاکسیدان است. ترکیبات شیمیایی پیچیده و خاص این گیاه خوشبو از مزایایی بهرهمند است که خیلی فراتر از انواع دیگر چایهاست. چای نعنایی حاوی هزاران ترکیب مفید فتوشیمیایی است که از خواص زیادی برای حفظ و بهبود سلامت برخوردار است.
عملکرد متقابل این ترکیبات و پتانسیل آنتیاکسیدانی آنها موجب تنظیم هورمونها و افزایش سیستم ایمنی شده، با استرس مبارزه کرده و سلامت عمومی بدن را از روشهای مختلفی افزایش میدهد :
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- خواص آرامشبخشی و رفع استرسهای گاه و بیگاه
- بهبود متابولیسم و حفظ سلامت آن
- تنظیم شاخص قند خون در حد سلامت
- تنظیم میزان کلسترول
- دی 3, 1402
- 211 بازدید