راه های بهبود سندرم تونل کارپال CTS چیست؟
علت ایجاد سندرم تونل کارپال چیست؟
تونل کارپال گذرگاهی در مچ دست است که عصب مدیان (عصب اصلی دست)، تاندون فلکسور (که انگشت را خم میکند) و سایر بافتهای نرم همچون رباطها و رگهای خونی را محافظت میکند. سندرم تونل کارپال زمانی اتفاق میافتد که بافتهای احاطه کننده تاندون فلکسور متورم میشوند و فشاری بر روی عصب مدیان وارد میکنند. این فشار میتواند باعث ایجاد درد در مچ دست و دست شود. سندرم تونل کارپال میتواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد.
نشانه های سندرم تونل کارپال :
نشانههای سندرم ctp معمولا با آغاز بی حسی در شب به همراه درد در دست آغاز شود. معمولا بیماران با چنین نشانههایی از خواب بیدار میشوند و باید دست خود را تکان دهند تا درد تسکین یابد. نشانهها میتواند در طول روز نیز وجود داشته باشد. افرادی که نشانههایی همچون بی حسی و درد در این ناحیه را تجربه میکنند باید به یک پزشک متخصص مراجعه نمایند. این موارد ممکن است به هنگام برداشتن یا در دست گرفتن یک شیء نیز ظاهر شود. با بدتر شدن شرایط، درد به مچ دست کشیده میشود و تا شانه یا داخل دست نیز ادامه پیدا میکند. زمانی که این شرایط حاد شود، بیمار ضعیف شدن دست را شاهد خواهد بود.
سایر فاکتورهایی که باعث ایجاد این سندرم میشود عبارت است از :
- تروما یا اسیب به مچ دست که باعث ایجاد تورم شود.
- بیش فعالی غده هیپوفیز
- کم کاری تیروئید
- آرتریت روماتوئید
- فشارهای کاری
- استفاده مکرر از ابزارهای مرتعش کننده دست
- احتباس مایع در دوران بارداری یا یائسگی
- توسعه کیست یا تومور در کانال
پیشگیری از سندرم تونل کارپال :
- زمانی که در حال انجام فعالیتهایی هستید که بر روی مچ دست فشار میاورد، بهتر است کمی استراحت کنید.
- محیط کاری خود را به گونه ای تنظیم کنید که کمترین فشار بر روی مفاصل وارد شود. افرادی که کارهای تایپی را انجام میدهند باید کیبورد خود را به گونه ای قرار دهند که مچ دست به هنگام کار با آن دچار فشار نشود.
- به حالت بدنی خود در هنگام کار کردن دقت کنید. از خم کردن گردن و عضلات شانه پرهیز کنید. این کار به تدریج اثر بسیار بدی بر روی مچ دست و دست خواهد داشت.
- مفاصل خود را ورزش دهید. اینکار از ایجاد سندرم پیشگیری میکند.
- زمانی که در حال انجام فعالیتهایی همچون نویسندگی و تایپ کردن هستید، از نیروی مناسب استفاده کنید. یعنی سعی کنید فشار زیادی بر روی دست یا مچ دست وارد نکنید. ( برای اینکار میتوانید از مچی موس باراد استفاده کنید.)
- از ابزارهای ارگونومیک استفاده کنید که فشار کمتری به مفاصل وارد میکند.
۵ راه درمان سندروم تونل کارپال
این سندرم بهعنوان بیماری کارمندان پشت میز نشین شناخته شده است، اما نشستن پشت کامپیوتر تنها دلیل ابتلای به آن نمیباشد، متخصصان تصور میکنند معمولا تلفیقی از عوامل مانند، وراثت، احتباس مایعات یا شرایطی مانند دیابت و روماتیسم مفصلی عامل پدید آمدن آن است.
خبر خوب این که، اغلب میتوانید از علائم دردناکی که به شما آسیب میرساند با پیروی از نکات زیر جلوگیری کنید.
۱. به مچ دست خود استراحت دهید.
وقتی با آب سرد سروکار دارید یا در حمام، با دستانتان کمی مهربانتر باشید: هر دست را از ناحیه مچ به آرامی به سمت بالا و پایین خم کنید، برای چند دقیقه در هر سمت کشش دهید. سپس انگشتان خود را نیز خم کنید و کشش دهید.
۲. کمتر فشار بیاورید.
نکته، نیازی نیست که صفحه کلید کامپیوتر را بکوبید یا خودکارتان را برای اینکه درست کار کند، محکم بگیرید. اگر کیبورد و خودکار را به آرامی لمس کنید به دستانتان برای آرامش کمک شایانی کردهاید.
۳. روی وضعیت نشستن خود، کار کنید.
افتادن به جلو روی صندلی میتواند روی مچ و دستها فشار وارد کند.
- پاهایتان را صاف روی کف زمین نگهدارید و چشمانتان همسطح صفحهنمایش کامپیوتر باشد. اگر میز و صندلی بلندی دارید، از یک زیرپایی برای صاف نگهداشتن پاهایتان کمک بگیرید.
- مطمئن شوید که صندلی شما از انحنای پشتتان در پایین کمر محافظت میکند.
- با راه رفتن در اتاق کارتان به خود استراحتهای منظم ۶۰ ثانیهای بدهید، ایستادن وضعیت شما را بهبود میبخشد.
- پاها را به مدت طولانی دراز یا روی هم نگه ندارید. برای کم کردن تنش مفصل مچپا، زانوها و باسن، آنها را در زاویه ۹۰ درجه نگه دارید.
۴. دستانتان را گرم نگهدارید.
ماندن در اتاق سرد باعث میشود دستانتان سرد شوند، و نتیجتا منجر به درد شود. اگر نمیتوانید دما را تنظیم کنید، یک جفت دستکش بدون جای انگشت را بپوشید، ممکن است در ابتدا احمقانه بهنظر آید، اما بعدها دستانتان از شما قدردانی خواهند نمود.
۵. تمرینات یوگا انجام دهید.
هر گونه ورزش قدرتی برای مفاصل فوقالعاده است و در این میان یوگا به طور ویژه برای کم کردن درد و انعطافپذیری مچ دست شناختهتر شده است. تمرینات یوگا مختص تسکین دهندههای درد را برای افزایش تحرک امتحان کنید.
منبع مقاله
ارسال محصولات طبی و ارگونومیک باراد به سراسر کشور
- تیر 18, 1403
- 222 بازدید