
ورم پا نشانه چیست؟
ورم پا عارضهای است که خیلی از افراد در طول زندگی دچار آن میشوند، معمولاً هم چند روز بعد و بدون هیچ اقدام درمانی از بین میرود. اما درصورتیکه ورم از بین نرود یا با درد و مشکلات دیگری همراه باشد باید به عنوان یک نشانهی خطر آن را بررسی کنیم، زیرا ممکن است علت ورم پا یک بیماری باشد. اگر میخواهید بدانید علت ورم پا نشانه چیست و چگونه میتوان آن را درمان کرد، خواندن ادامهی این مطلب را از دست ندهید.
ادم
یکی از دلایل شایع ورم ساق پا یا ورم مچ پا تاثیر گرانش بر مایعات بدن است. معمولاً افراد شاغلی که مدت طولانی سر پا میایستند دچار ورم پا میشوند. همچنین علت ورم پا در سالمندان و افراد ناتوان هم تجمع خون و مایعات در پاها است. در این موارد تغییر وضعیت و قدم زدن میتواند ورم پا از بین ببرد.
اما کسانی که با یک علت زمینهای دچار ادم شوند، حتماً باید با استفاده از آزمایشهای تشخیصی به علت ورم پا پی ببرند و بیماری را درمان کنند.
دکتر ارتوپدی با تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای سیستم عضلانی اسکلتی از بیماران حمایت میکند و با توانبخشی استخوانها، مفاصل، رباطها، تاندونها، عضلات و اعصاب به آنها کمک میکند عملکرد بهتری داشته باشند.
ورم پا به دلیل نارسایی قلبی
بروز نارسایی قلبی باعث میشود میزان جریان خون به قلب کاهش پیدا کند و به وریدها برگردد. در نتیجه با تجمع مایعات در پاها و بافتهای بدن فرد با ورم مچ پا روبرو میشود. همچنین یکی دیگر از اثرات جانبی نارسایی قلبی این است که کلیهها نیز نمیتوانند آن و نمک را از بدن دفع کنند و پاها متورم میشود.
حتی بروز ورم پا بعد از عمل قلب باز هم یک اتفاق طبیعی است، چون تا چند روز ممکن است قلب نتواند خون را با قدرت پمپاژ کند، در نتیجه گز گز و بیحس شدن یا ورم پا قوزک پا ایجاد شود.
در بارداری
یکی از مشکلات شایعی که برای خانمهای باردار ایجاد میشود ورم پاها است. زیرا در طول دوران بارداری حجم خون و مایعات بدن به دلیل نیاز جنین به رشد افزایش پیدا میکند. این مایعات اضافی باید در بدن ذخیره شود، به همین دلیل ورم قوزک پا، ورم ساق پا و حتی دست و صورت در زنان باردار شایع است.
پره اکلامپسی در بارداری چیست؟
ورم پا در بارداری به تنهایی خطرناک نیست اما اگر همراه با سردرد، بالارفتن فشار خون یا تغییر در بینایی و کاهش حجم ادرار باشد نگران کننده است و ممکن است نشانهی پره اکلامپسی باشد. پس اگر خانمی با این علائم مواجه شود باید برای درمان سریع ورم پا در بارداری اقدامات لازم را انجام دهد.
راههای درمان ورم پا در بارداری
خانمهای باردار برای درمان ورم پا باید موارد زیر را رعایت کنند.
- کفش راحت بپوشند.
- از پوشیدن جوراب پرهیز کنند.
- پاهای خود را آویزان نکنند.
- از مصرف نمک خودداری کنند.
- آب و مایعات زیادی بنوشند.
- از ایستادن به مدت طولانی خودداری کنند.
در اثر ضربه
برخی از افراد بعد از آسیب به اندامهای تحتانی دچار ورم قوزک پا میشوند، معمولاً در رفتگی زانو یا مچ پا باعث ایجاد این عارضه میشود. برای درمان ورم پا در این موارد میتوان از کیسه آب یخ استفاده کرد و پاها را در سطحی بالاتر از بدن قرار داد تا میزان تورم کمتر شود.
گاهی اوقات نیز آسیب و ضربه منجر به شکستگی استخوان میشود که در این موارد هم ممکن است ورم پا ایجاد شود.
بیماران کلیوی
کلیه مسئولیت تنظیم مایعات بدن را به عهده دارد و مواد اضافی را از بدن دفع میکند. پس درصورتیکه کلیه دچار اختلال و نارسایی شود و نتواند عملکرد مناسبی داشته باشد، مایعات در بدن حبس میشود و پاهای بیمار ورم میکند.
دکتر مچ پا، کف پا و ساق را از نظر واریس و ورم پا بررسی میکند و درصورتیکه لازم باشد علاوه بر معاینات فیزیکی از آزمایشات تشخیصی استفاده میکند تا علت ورم پا را پیدا کند.
- اردیبهشت 14, 1404
- 18 بازدید